El cementiri de Collserola ha ampliat el número de sepelis al recinte islàmic per adaptar-se a la demanda. Les obres d’ampliació han permès la construcció de 86 noves tombes i 258 unitats d’enterrament, totes al terra. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i president de Cementiris de Barcelona, Eloi Badia, ha visitat aquest dijous el nou espai, juntament amb el director general de Cementiris de Barcelona, Miquel Trepat.

Un ampliació per a demandes futures

Les obres d’ampliació havien d’estar enllestides l’estiu del 2021, i malgrat que hi havia places disponibles per enterraments al recinte islàmic, Cementiris de Barcelona va decidir avançar-les. Històricament, molts musulmans han optat per enterrar els seus difunts al país d’’origen, però les restriccions de mobilitat i tancament de fronteres no van permetre les repatriacions durant la pandèmia.

Des de Cementiris de Barcelona s’ha treballat amb les comunitats musulmanes per oferir també un sepeli provisional als difunts en espera que es pugui fer l’enterrament definitiu al seu país d’origen. Amb l’augment de defuncions per la pandèmia, es van localitzar també al cementiri 98 nínxols agrupats i 94 places en tombes a terra fora del recinte islàmic, però que compleixen els principals requeriments de la fe musulmana.

Un recinte referent a tot l’estat

El cementiri de Collserola disposa d’un recinte islàmic des del 1997 amb tombes adaptades als principals requisits de la fe musulmana. Al 2017 es va posar en marxa un segon recinte per adaptar el servei a la demanda. En aquest recinte islàmic, un referent a Catalunya, s’ha donat sepultura a moltes persones que residien a la ciutat, però també d’arreu de l’estat espanyol.