Nova jornada de vaga de professors d’escoles i instituts emmarcada en una jornada d’aturades de tots els serveis públics, aquest dijous. La vaga del 28 d’octubre també preveu afectacions als centres educatius. Els sindicats fan una crida a parar l’activitat per demanar l’estabilització del personal interí i temporal.

Barreja d’alumnes només a exteriors i amb mascareta

Això pot implicar que, a les escoles i instituts on hi hagi molts alumnes i pocs professors per la vaga, calgui barrejar alumnes de grups bombolla diferents amb mascareta per poder fer les classes. Els equips directius podran decidir si ajunten cursos d’un mateix nivell respectant els serveis mínims i seguint els protocols covid. En una circular de enviada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona als centres es recorda que els infants només es podran barrejar a exteriors i amb mascareta

De fet, els serveis mínims marcats per la vaga preveuen dos docents per cada quatre classes a infantil i primària (de tres a 12 anys) i un docent per cada tres classes a l’ensenyament secundari (de 12 a 16 anys). A través de circulars les direccions dels centres ja han explicat a les famílies de l’afectació en l’activitat dels centres.

Vaga de professors i mestres a bressol, escoles i instituts

En l’àmbit educatiu, aquesta aturada dels treballadors públics es notarà a l’activitat de les bressol, les escoles i els instituts. En el cas de les escoles s’espera una elevada participació de les professores de suport TEI (tècniques d’educació infantil d’alumnes de 3 anys), un dels col·lectius interins que fa anys que protesta per demanar la fixesa i que recentment han fet oposicions, després d’estar 15 anys treballant. La vaga també pot tenir incidència a les escoles bressol municipals.

cartell vaga escoles 28 octubres

A les llars d’infants es garanteix la presència de, com a mínim, el 50 % de la plantilla i també als centres d’educació especial. A l’hora del menjador i per a les activitats extraescolars també es garanteix el 50 % del personal.

La convocatòria, organitzada pels funcionaris per protestar contra l’abús de la temporalitat i reclamar més estabilitat laboral, afecta tots els serveis que ofereix l’Administració Pública. Es tracta d’una vaga de professors, metges i personal sanitari, transport públic, entre moltes altres funcions públiques. La vaga del 28 d’octubre pot, doncs, afectar molts àmbits.

Vaga del 28 d’octubre. Per què es manifesten els funcionaris?

Consulta els motius de l’aturada i qui fa vaga