bicibús Eixample

El primer bicibús escolar de Barcelona, que surt des del barri de Sant Antoni, sumarà dos desviaments i arribarà ja a quatre escoles de la Nova Esquerra de l’Eixample. Les noves branques que sortiran del recorregut principal permetran apropar les famílies a l’escola Diputació, a més de l’Escola Entença, l’Escola Xirinacs, l’Escola Joan Miró. La novetat s’implantarà aquest divendres, en la que serà la sisena edició del bicibús.

El primer desviament que s’afegeix sortirà a l’encreuament de Calàbria amb Diputació, i el segon es farà més endavant, a la cruïlla d’Entença amb Consell de Cent. A partir d’aquí, les famílies que se separin del grup principal i agafin aquests recorreguts nous, seguiran pel carril bici i la zona de carrer 30 km/h. Segons els impulsors, això es farà “sempre que el volum de participants sigui l’adequat”. De fet, aquests recorreguts s’han provat de manera pilot en les darreres edicions del bicibús.

La idea és que totes les famílies que vulguin es puguin sumar al llarg del recorregut, que no fa parades, però apropa els ciclistes als centres educatius.

Es treballa per sumar més línies de bicibús

Ara es treballa per crear més línies de bicibús que surtin des de diferents punts d’aquesta zona de l’Esquerra de l’Eixample i a la resta de la ciutat. Així es vol aconseguir canvis urbanístics i de mobilitat “perquè moure’s a peu i amb bicicleta per la ciutat sigui còmode i segur per a tothom, també per als infants”, segons els impulsors del bicibús, entre els quals hi ha Revolta Escolar. A més, des d’Eixample Respira es promourà una campanya perquè el divendres sigui el dia d’anar a l’escola i a la feina en bicicleta.