La comunitat educativa fa front comú contra el que consideren que és una “criminalització i instrumentalització” de l’escola catalana. Per aquest motiu, AMPA, sindicats i diverses associacions del sector educatiu han convocat diverses mobilitzacions, com ara concentracions davant les delegacions del Govern espanyol el 23 de maig, un acte a Sant Andreu de la Barca el 3 de juny i una manifestació unitària el 10 de juny a Barcelona.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que és una plataforma formada per diverses entitats i organitzacions relacionades amb el sistema educatiu de Catalunya, ha volgut mostrar aquest dimecres el seu suport als professors encausats de Sant Andreu de la Barca i la Seu d’Urgell per adoctrinament i fer pinya contra el que consideren una criminalització del model educatiu català i una “instrumentalització i ús partidista” de l’activitat docent. Des de l’1 d’octubre, Ensenyament ha rebut 59 denúncies per adoctrinament a escoles.

Amb el lema “Deixeu l’educació en pau, volem educar en llibertat”, el MUCE ha reclamat que l’escola segueixi sent un espai de “convivència i cohesió” i ha assenyalat situacions d’autocensura als centres educatius per part dels professors, que volen evitar possibles conflictes. Per aquest motiu, la comunitat educativa ha anunciat diverses mobilitzacions, com ara concentracions el 23 de maig a les delegacions del Govern espanyol, un acte a Sant Andreu de la Barca el 3 de juny i una manifestació unitària a Barcelona el 10 de juny.