El partit d’ultradreta VOX ha presentat una querella criminal al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat investit, Quim Torra. L’acusa dels delictes d’encobriment, de conspiració a la rebel·lió i incitació a l’odi, i sol·licita al tribunal que acordi com a mesures urgents la inhabilitació i la retirada del passaport de Torra.

La formacó d’ultradreta s’hi ha querellat basant-se amb les “manifestacions i intencions reconegudes pel querellat” com per la “seva participació directa en el referèndum de l’1 d’octubre”. Segons VOX, en la conducta del recentment investit president “ha quedat patent la seva intenció de continuar amb el cop d’Estat de l’1 i 27 d’octubre actuant com a eficaç testaferro” de Carles Puigdemont.

El TSJC ja ha rebut la querella i n’ha donat trasllat a la fiscalia perquè es pronunciï sobre l’admissió a tràmit. Després, la sala d’admissions serà qui decidirà si investiga o no Quim Torra pels suposats delictes d’encobriment, conspiració a la rebel·lió i incitació a l’odi.