El projecte, coordinat per Toni Gassó, es tracta d’un taller de creació col·lectiva i va començar el mes d’octubre passat, quan després d’una crida es va realitzar un càsting per escollir la vintena de joves que formarien l’equip tècnic i actoral. Un cop creat el grup van iniciar les sessions amb dinàmiques de coneixença que els va portar a decidir la temàtica, en aquest cas la por, i seguidament van començar el procés de guió, producció, realització i finalment l’edició. D’aquesta manera, els participants han pogut conèixer i treballar en tot el procés audiovisual que, com comenten, ha estat una experiència molt enriquidora.

La temàtica d’enguany ha estat la por, una emoció amb què els joves se senten molt identificats. Com explica Sara Pedrouzo, una de les participants, el projecte els ha permès reconèixer les pors del dia a dia que potser no en som conscients i que ens poden arribar a bloquejar. Així doncs, sota el lema “La por no és dolenta per si sola, però ho és quan et bloqueja”, han realitzat una crònica d’algunes pors, com la dels canvis, al compromís o a l’abandonament, amb les quals el públic es pot sentir identificat.

El curtmetratge es podrà veure a Vimeo i també s’utilitzarà com a recurs pedagògic per fer cinefòrums i treballar la temàtica, ja que és un tema que tothom es pot sentir identificat. Satisfets pel resultat, preveuen començar una nova edició a finals d’octubre del curs vinent.