Aquest dimarts s’ha celebrat als Jardins de la Vil·la Cecília la 18a edició de la Festa dels Sentits, en què han participat 250 alumnes de vuit centres d’educació especial i tres d’educació ordinària de Sarrià – Sant Gervasi. S’hi han fet activitats relacionades amb els sentits com el túnel del tacte, una batucada amb instruments reciclats o el contacte amb gossos.

Sarrià – Sant Gervasi és, juntament amb Horta – Guinardó, el districte amb més escoles d’educació especial i ja fa 18 anys que celebra aquesta jornada, que va guanyant adeptes. Enguany, s’ha celebrat als jardins del Centre Cívic Sarrià i s’hi ha sumat l’Escola Nabí amb una batucada en què també han participat alumnes d’educació especial. “És molt important que vegin que tots poden formar part d’una mateixa activitat, que tots poden fer el mateix de diferents maneres“, explica Mariona Bori, educadora especial del centre Pedralbes.

La temàtica de la jornada, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de Sarrià – Sant Gervasi i el districte, són els sentits i les escoles participants han organitzat tallers sensorials que s’adapten a les capacitats de tots els nens. Núria Cardona, tècnica de persones amb discapacitat Sarrià – Sant Gervasi, explica que “tots podem sentir plaer tocant, mirant, olorant…. Per això vam pensar fer activitats sensorials que poguessin compartir”.