Ens han defraudat molt. Esperàvem que arribessin a la reunió amb algun protocol, algun document clar, i no ens han portat res de res“, ha afirmat el secretari general del sindicat, Marcos González, en una entrevista a Barcelona FM. Segons González, en les darreres setmanes s’han registrat “agressions a 15 agents” i ha criticat que se senten “abandonats”. “A l’hora d’actuar no podem actuar” i això és una “contradicció”, ha remarcat.

Des del sindicat han defensat la bona praxi de la Guàrdia Urbana -han tornat a proposar dotar els agents de càmeres de vídeo–  i han reclamat més rapidesa al govern d’Ada Colau per resoldre la problemàtica. González també ha tingut paraules d’agraïment per a Esquerra Republicana, Convergència i Unió, el Partit Popular i Ciutadans, que aquest dilluns van denunciar la inacció del govern amb el “top manta”.

Un mes després d’anunciar-ne la revisió, el consistori ha anunciat que en les properes setmanes estarà llesta una actualització del protocol que es farà arribar als sindicats majoritaris de la Guàrdia Urbana. Així ho ha confirmat el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, després de la reunió en què també s’han tractat les línies generals i els criteris d’intervenció dels agents.