El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana està format per una norantena d’agents, uniformats i de paisà, que estaran treballant fins al proper 30 de setembre a les 10 platges de la ciutat. Una de les seves principals tasques és el control de la venda ambulant irregular. Entre juny i agost d’aquest any els agents han interposat més de 10.000 denúncies per aquest motiu, el 77 % per venda de begudes. En total, els agents n’han requisat més de 100.000 unitats, 35.000 més que en el mateix període de l’any passat. El grup també ha registrat més de 1.100 denúncies per altres activitats no autoritzades, un 66 % més que l’any passat.

Aquest estiu, el quart que es destina un operatiu específic de la Guàrdia Urbana al litoral, el Grup ha incorporat la primera promoció de salvament aquàtic, que s’ha format a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i ha millorat els seus recursos tècnics amb una segona embarcació de vigilància marítima. Durant l’estiu, els membres del Grup de Platges han rescatat 51 persones al mar, 43 més que l’any passat.

Una de les funcions principals del Grup de Platges, que també treballa en la neteja del fons marí i rescata aus marines, és prevenir i actuar en cas de perill per als banyistes. Per això, els espigons són una de les seves àrees principals d’actuació. Allà han dut a terme més de 9.000 actuacions, entre les quals hi ha el tancament del pas en cas de mala mar i avisos als usuaris de la prohibició de banyar-s’hi o de pescar-hi fora de l’horari permès.