"Pero es de España o de donde? Nooo, es de los Estados Unidos" És difícil que passi inadvertit, sobretot per als que habitualment passegen per aquesta plaça. "Un avió aquí al parc és una cosa que mai s'ha vist. Una sorpresa però que trobo molt bé." "Yo pensaba que se habia hecho de cara a la exposición o algun proyecto que no cuajó." L'avió és un model DC-9 i fa 22 anys que l'Eduardo n'és el propietari. El va trobar en una deixalleria amb un aspecte ben diferent. Estava partit en dos després d'un accident a l'aeroport de Granada, en què sortosament no hi va haver víctimes. EDUARDO CAJAL, escultor i impulsor de 'Transhumante' "Uno que venga al parque y lo venga es la misma sensación que yo tuve en la chatarreria. Vi las claves para sacarlo de la chatarreria y llevarlo a la sociedad como pieza." Ara, els tècnics, entre ells l'Eduardo, treballen per tenir-ho tot a punt durant les Festes de la Mercè. Una de les tasques més importants és anivellar la superfície per evitar possibles accidents. "L'interior de l'avió es podrà visitar en grups de 30 persones però l'objectiu principal és convertir-lo en un escenari. Ara ja està instal·lat, però ahir va recòrrer els carrers de la ciutat escortat per la policia i fent alguna que altra parada." El mirador de Colom va ser el primer aterratge. Aquí, molts van aprofitar per fotografiar l'aeronau, un element que no s'acostuma a veure fora dels aeroports. MARIA JOSÉ SALVADOR / JOSÉ ARCAS "Em sembla que deixen pujar a la gent i no sé què pot ser... una sorpresa! Portaran els protagonistes de les festes, potser?" MAC AIRLINES "Portem la bodega plena dels millors espectacles que han vist arreu del món i els desembarquem aquí per festes de la Mercè." El públic d'ahir, però, ja va fer-ne un petit tast. respira ch2 música fins a 1:45

Aquest dilluns a la nit s’ha passejat pels carrers de la ciutat un avió DC-9 sense ales i que ha estat focus de moltes mirades.

El transport de l’avió s’ha fet amb un dispositiu especial, des de la Zona Franca i fins a la Ciutadella. Durant el recorregut ha realitzat una parada al passeig de Colom, on s’ha ofert una mostra de dos dels quatre espectacles que es podran veure en aquest peculiar escenari, durant les Festes de la Mercè.