L’acord econòmic inclou que l’entrega d’aquesta quantitat es farà “en un termini breu” i abans del judici, segons ha explicat l’advocada d’Ester Quintana, Laia Serra, en una entrevista a Barcelona FM. Serra ha afirmat que, tot i que la Generalitat asseguri el contrari, l’acord suposa una acceptació de culpa per part dels Departament d’Interior i dels Mossos d’Esquadra en l’actuació policial que va acabar amb la pèrdua d’un ull de Quintana.

L’advocada ha destacat que és la primera vegada que s’indemnitza algú per una actuació així i s’ha mostrat esperançada que es pugui establir un precedent. El cas seguirà amb el judici als dos agents dels Mossos d’Esquadra, un sotsinspector i un escopeter, imputats per un delicte de lesions.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ja va explicar al juliol que la Generalitat faria una “consignació de responsabilitat civil econòmica pels danys que se’n puguin derivar”, En aquell moment, Jané va explicar que es tractava no d’un reconeixement de culpa sinó d’un gest de “bona voluntat”.

També al juliol, l’advocada del sotsinspector dels Mossos encausat, Olga Tubau, va reconèixer que les ferides d’Ester Quintana van ser causades per “una arma policial”. Al maig, el jutge instructor del cas també havia conclòs que Quintana va perdre l’ull per l’impacte d’una pilota de goma.