El sindicat majoritari SAPOL ha tornat a reclamar l’ús de pistoles elèctriques per a la Guàrdia Urbana. Ara per ara només les poden fer servir els Mossos d’Esquadra. El portaveu del sindicat, Jordi Rodríguez, considera que aquesta arma evita l’ús de pistoles de foc perquè “és una arma intermèdia més segura per a les persones detingudes i per als agents”.

Rodríguez ha posat sobre la taula el cas d’aquest dimarts passat al Carmel, en què un home va resultar ferit a trets després d’agredir dos agents dels Mossos d’Esquadra. El portaveu ha lamentat que l’agent de la Guàrdia Urbana que hi va intervenir era un agent de barri “sense la formació adequada per aquests casos i només amb un escut”.

Per això ha denunciat que el govern municipal hagi dissolt la Unitat de Suport Policial, la USP, més coneguda com els antiavalots de la Guàrdia Urbana. “Són els més adients per fer front a casos de persones amb actituds violentes”, consideren a SAPOL.

Valls i Bou agafen les propostes de SAPOL

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls i Josep Bou han fet promeses electorals basades en demandes de SAPOL, segons ha explicat el mateix sindicat. Valls ha promès que si governa dotarà el cos de 1.500 agents més i més recursos, com ara càmeres de seguretat. Per la seva banda, Bou ha reclamat l’ús d’armes de foc llargues per a la Urbana per als controls de pas.

El sindicat ha dit que totes dues promeses són demandes que fa temps que fan i que els alcaldables els fan d’altaveu, després d’haver-s’hi reunit. Asseguren també que tots els partits polítics de l’oposició han mostrat malestar per la gestió que fa l’actual govern municipal d’Ada Colau de la seguretat.