El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha dit que si guanya les eleccions municipals 2019 plantejarà “un gran pacte d’Estat en seguretat” que abordi la delinqüència, el terrorisme, la immigració il·legal i els delictes cibernètics. Valls ha dit que amb aquest pacte vol garantir la coordinació al 100 % de tots els cossos policials, “cosa que ara no passa”. “Amb la inseguretat, tolerància zero”, ha sentenciat.

Manuel Valls ha dit que vol fer de la lluita contra la inseguretat “la gran prioritat” i que si és alcalde liderarà les polítiques de seguretat, tot i que ha matisat que hi haurà un regidor que se n’encarregarà. “Vull estar a primera fila”, ha afirmat Valls, que ha assegurat que donarà “ordres clares i confiança” a la Guàrdia Urbana.

El candidat de la plataforma Valls BCN 2019, que té el suport de Cs, ha afirmat que “la inseguretat s’ha agreujat” a Barcelona per “la inactivitat i la mala gestió” del govern d’Ada Colau, a qui ha assenyalat com a responsable dels índexs d’inseguretat. Per això, ha reiterat la seva promesa d’ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana en 1.500 agents i dotar el cos policial de més mitjans tècnics, càmeres de videovigilància al carrer i comissaries noves.