Desenes de persones s’han mobilitzat a les portes del número 92 del carrer de la Ciutat de la Granada, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, per donar suport a la Nahima i la seva família, que tenien una ordre de desnonament. Aquest és el tercer llançament previst i que finalment s’ha aturat. En els altres casos s’havia frenat gràcies a la pressió veïnal i el suport de diverses plataformes. Els Mossos d’Esquadra han desplegat un cordó de seguretat per evitar que els veïns s’acostessin a la finca. Quan s’ha conegut que les parts implicades havien arribat a un pacte el cordó s’ha retirat.

Desnonament Ciutat de la Granada 92

L’Ajuntament fa de mediador i aconsegueix un acord

Es tracta d’una família de cinc persones, amb tres fills menors, que fa prop de 20 anys que hi viuen. La propietat del pis els va comunicar que els renovava el contracte però que n’haurien de pagar gairebé el doble. La Nahima diu que sempre ha pagat la mensualitat, que era de 570 euros, i ara li volien fer pagar 1.000 euros, una xifra que no pot assumir. De la diferència de preu se n’ha fet càrrec l’Ajuntament, qui, a més, ha aconseguit un pacte entre les dues parts. Durant sis mesos la Nahima pagarà un preu “raonable”, diuen tècnics municipals del districte. Fonts municipals han afirmat que passat aquest termini la propietat vol cobrar 1.000 euros de lloguer i, per tant, s’haurà de buscar una solució per a la família afectada.

Actualment l’Ajuntament ajuda 10.000 famílies a pagar la quota del lloguer i no totes viuen un procés de desnonament. Les famílies necessitades s’acosten a les oficines d’habitatge o Serveis Socials per demanar les ajudes.