L’entorn de les naus de Can Climent, on s’està construint el polèmic tanatori de Sants, s’està transformant en un nou espai ciutadà que es dirà plaça de Can Climent. Així ho van sol·licitar alguns veïns de la zona fa uns mesos i, segons ha pogut saber betevé, la Ponència de Nomenclàtor ha acceptat recentment la proposta. A la zona compresa entre els carrers de Viriat, Guitard i Puiggarí hi haurà arbres, bancs, graderies, una pista de bàsquet, una porteria de futbol i taules de ping-pong. Les obres de reurbanització tàctica d’aquest espai acabaran al març.

De pàrquing a espai veïnal

La recentment nomenada plaça de Can Climent és un espai catalogat com a zona verda que durant dècades s’ha utilitzat com a aparcament de vehicles. La plataforma Stop Tanatori feia temps que en reivindicava l’ús com a espai per al veïnat. De fet, fa dos anys els veïns van pintar ells mateixos jocs infantils i una pista de bàsquet al terra de l’espai amb l’objectiu d’omplir-lo de vida i van presentar una proposta d’arranjament de l’espai als pressupostos participatius que no va resultar escollida.

El districte de Sants-Montjuïc, però, ha trobat una altra manera de finançar l’actuació que va tenir un gran suport popular i hi ha destinat 378.000 euros. Es tracta d’una reurbanització provisional ja que en un futur l’espai tindrà una urbanització definitiva quan ADIF executi el projecte d’ampliació i reforma de l’estació de Sants i dels seus entorns.

Una pista de bàsquet complementarà l’oferta esportiva

A menys de 100 metres de la plaça de Can Climent hi ha el punt verd de Sants. L’equipament està ubicat al número 14 del carrer de Vallespir, a tocar dels Jardins de Joaquim Domingo. Allà fins ara hi havia un solar de propietat municipal en desús que es transformarà les properes setmanes en una pista de bàsquet. L’Ajuntament ha iniciat ja els treballs que consisteixen a retirar el tancat del solar, netejar de grafits les parets laterals, pavimentar amb formigó i pintar el terra i a instal·lar-hi el nou mobiliari urbà i esportiu.