La plaça dels Països Catalans és un dels espais inclosos en la reforma i ampliació de l’estació de Sants. Fa dos anys que els patinadors de l’associació Sants4ever participen com a usuaris de la plaça en la definició del projecte de reforma. Diuen, però, que les propostes inicials s’han diluït més del que esperaven i es mostren força decebuts amb el resultat del procés.

Dos anys decidint els usos futurs de la plaça

La plaça dels Països Catalans és avui dia un espai força degradat i pendent de reforma. Adif està treballant en el projecte executiu d’ampliació i millora de Sants Estació i els entorns i això inclourà la millora de la plaça. Col·lectius d’usuaris i veïns han treballat durant dos anys en un procés participatiu impulsat per l’Ajuntament per acordar els futurs usos. Adif recollirà aquestes propostes en el projecte de transformació i reservarà un espai per als patinadors.

Les pretensions dels “skaters” s’han diluït

Els “skaters”, però, lamenten que s’ha desvirtuat molt la proposta inicial i la zona de patinatge, que s’instal·larà a la part inferior de la plaça, no s’ajustarà a les seves necessitats reals. “El que en queda és un residu del que hem anat treballant al llarg de dos anys”.

Es queixen que no podran estar a la part de dalt de la plaça perquè hi haurà l’entrada a l’estació. “Hem hagut de batallar perquè no ens posin rampes de metall i, finalment, hem aconseguit que ens col·loquin bancs i mòduls de granit per saltar, explica resignat Marc Lozano, un dels membres de Sants4ever.