L’Obra Social Sant Joan de Déu ha presentat aquests dimecres al vespre als cinemes Texas la sèrie documental #JoHoCanvioTot a partir de les històries de superació personal de set joves. L’objectiu del projecte és “trencar estereotips i prejudicis al voltant de realitats adverses per construir un món millor”. El context amb el qual conviuen els seus protagonistes va des del sensellarisme, les malalties mentals, les malalties degeneratives i les malalties de transmissió sexual fins a les migracions i la diabetis.

La Mahmuda és una de les set joves que participen a la sèrie #JoHoCanvioTot. Va créixer als campaments de refugiats del Sàhara, però des de fa 10 anys viu a Barcelona. La seva família adoptiva li va haver de fer un contracte de treballadora domèstica per regularitzar la seva situació. Continua mantenint la comunicació amb els seus pares biològics i els va a visitar un cop l’any. Ara treballa d’integradora social en un centre de persones sense llar.

El Fredy és un altre dels protagonistes de la sèrie documental. Té VIH, és xilè i estudia un màster de biomedicina a Barcelona. Explica la seva història per trencar el triple estigma que suposa ser portador d’una malaltia de transmissió sexual, el seu origen immigrant i la seva orientació sexual. També parla perquè creu que “les coses han de canviar”. Considera que “la idea que es té de la sida està antiquada, que no es correspon al que és avui dia”. Està convençut que “les generacions noves” poden “canviar aquest estigma”.

Els vídeos de #JoHoCanvioTot s’aniran publicant setmanalment des de Youtube i el perfil d’Instagram @latidosSJD. També es difondran a través de Twitter amb els lemes #JoHoCanvioTot #YoCambioTodo.