S’ha posat en marxa la Policia de Barri a Sarrià-Sant Gervasi, formada per sis agents especialitzats en cadascun dels sis barris del districte. Treballen amb entitats veïnals i comercials per fer xarxa i aconseguir com més informació millor per abordar els problemes de convivència i seguretat, com també anticipar-se a futurs conflictes. Amb la implementació d’aquests equips de proximitat de la Guàrdia Urbana als districtes de Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample, culmina el desplegament de la Policia de Barri a tota la ciutat.

Problemàtiques de Sarrià-Sant Gervasi

Segons la Policia de Barri del districte, les queixes més recurrents a les quals hauran de fer front són els problemes de convivència amb els gossos, l’estacionament de motos en voreres i les molèsties de soroll als edificis. Qualsevol persona que vulgui fer arribar la seva queixa o problemàtica por fer-ho a l’adreça de correu electrònic policiadebarri.sarria@bcn.cat.

La Policia de Barri, a tota la ciutat

Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample han estat els últims districtes a incorporar la Policia de Barri. Aquest equip de proximitat té 140 agents desplegats en els deu districtes de la ciutat, el primer on es va implementar va ser a Nou Barris l’any 2017, seguit de Sant Martí i Sant Andreu. El maig del 2018 la Policia de Barri va arribar a Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, i a finals de l’any passat a Horta-Guinardó, Gràcia i les Corts.

Durant el 2018 la Policia de Barri va tractar el doble de casos que l’any anterior en què no hi havia aquests equips. La majoria de casos estan relacionats amb problemes de convivència i en una proporció més baixa, amb les molèsties a l’espai públic.