Nou edifici Cambra Comerç

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç compartiran un edifici d’oficines al 22@, a Sant Martí. Serà a partir del 2022, quan s’espera que s’acabi de construir. El protocol signat entre la cambra i el consistori estableix que de les 21 plantes, 13 seran per a l’Ajuntament, que agruparà al nou immoble serveis municipals que ara es troben en diferents punts de la ciutat. D’aquesta manera, diu l’Ajuntament, es facilitarà l’accés tant per a treballadors com per a la ciutadania per “la bona connexió” del transport públic. L’Ajuntament s’ha compromès a ocupar l’espai durant un mínim de 35 anys.

Per la seva banda, la cambra s’ha compromès a construir un edifici “referent” per al sector empresarial i “emblemàtic” per a Barcelona. A més, la cambra hi traslladarà la seva seu perquè, segons expliquen, sempre s’ha situat al centre del desenvolupament econòmic de la ciutat i creuen que el 22@ és una de les àrees “més dinàmiques” i el “cor productiu” de l’actual Barcelona. Cal recordar que la seu de la Cambra de Comerç es troba ara a l’avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia.

L’edifici en dades

La superfície de l’edifici serà de 20.500 m² repartits en 21 plantes, amb també una zona subterrània d’arxiu per l’Ajuntament, i l’immoble se situarà a l’illa delimitada pels carrers de Pujades, Fluvià, Selva de Mar i l’avinguda Diagonal. El disseny de l’edifici és del Taller de Arquitectos Colaboradores SL, que va guanyar el concurs públic internacional.