La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el Govern espanyol invertirà més de 94 milions d’euros en la renovació de tecnologia sanitària a Catalunya. Aquesta inversió servirà per renovar o ampliar uns 100 equips tecnològics entre 2021 i 2022.

En el seu viatge a Barcelona, la ministra ha visitat les instal·lacions de medicina nuclear i diagnòstic per la imatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. De fet, aquest serà un dels centres que rebrà part de la dotació que s’emmarca en el Pla d’inversió en equips d’alta tecnologia (INVEAT) estatal. A tot l’estat la inversió ser`à de gairebé 800 milions d’euros per a més de 800 equips del sistema nacional de salut.

CAR-T, teràpia avançada a l’Hospital Clínic

Darias també ha assistit a una reunió de treball a l’Hospital Clínic per parlar del projecte CAR-T, en què el pacient és el seu propi donant. Ho ha fet acompanyada pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon i el director del centre Josep Maria Campistol.

Durant la trobada ha visitat les sales blanques, on es produeix el fàrmac que uneix tres tipus de teràpies avançades: la teràpia cel·lular, la immunoteràpia i la teràpia gènica. Tant Argimon com Darias han destacat la importància que aquest projecte de teràpia avançada s’hagi desenvolupat des de l’àmbit de la sanitat públic i l’àmbit acadèmic.