Barcelona ha donat la benvinguda a la nova promoció de la Guàrdia Urbana formada per 237 agents que sumen més de 3.200 places a la plantilla, la més nombrosa dels darrers anys. Ha estat la primera promoció on es va introduir una quota de gènere del 40 %. Amb la reserva de places s’hi han incorporat 96 dones, el 41 % dels nous agents. Una xifra rècord que també es va produir al març a la cerimònia de benvinguda dels nous bombers de la ciutat, amb la incorporació de 12 dones al cos.

Destinats a fer tasques de proximitat

La majoria dels nous agents començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia, acompanyats d’agents amb més experiència. Els nous agents es dedicaran a fer tasques de proximitat al carrer, amb l’objectiu de tenir més presència als 73 barris de la ciutat, consolidant els equips de la Policia de Barri.

El 68,36 % dels membres nous de la Guàrdia Urbana tenen entre 25 i 35 anys, el 30,37 % entre 36 i 45 anys i el 40,5 % disposen de titulació universitària. Amb la incorporació d’aquesta nova promoció la plantilla de la Guàrdia Urbana ascendeix als 3.209 agents.

Segon acte de la Guàrdia Urbana amb públic

Aquest ha estat el segon acte relacionat amb aquest cos policial que s’ha fet amb públic des que va començar la pandèmia. El primer va ser l’entrega de les Medalles d’Honor al Mèrit de la Guàrdia Urbana.