Els dos escopeters dels Mossos d’Esquadra investigats pel cas d’una noia que va perdre un ull durant una protesta en suport a Pablo Hasél han assegurat davant del jutge que van actuar d’acord amb el protocol i van disparar les bales d’escuma per sota de la cintura. Segons ha explicat l’advocat de la víctima, Xavier Muñoz, els agents han respost només a preguntes de la fiscalia i han dit que no saben com va acabar ferida la noia.

La jove, de la seva banda, està convençuda que va perdre un ull per l’impacte d’una bala d’escuma. Davant del magistrat ha assegurat que era a la via Augusta, movent-se d’un lloc a l’altre, quan va sentir un tret i un fort impacte a l’ull. L’advocada d’Irídia, Sònia Olivella, que exerceix d’acusació popular, ha assegurat que les armes que els dos escopeters van utilitzar són molt “precises” i que es fa difícil pensar que l’impacte fos accidental i no intencional. A més, Olivella considera que el protocol dels Mossos d’Esquadra hauria de prohibir explícitament disparar al cap i no només limitar-se a dir que les armes s’han d’apuntar a les extremitats i a sota de la cintura.

Un dels reptes tant de l’acusació particular com popular és esclarir l’autor del tret que suposadament va ferir la dona i aconseguir que el cas arribi a judici. A banda dels Mossos i de la víctima, aquest dijous també ha declarat davant del jutge una testimoni. La investigacó està a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona.