L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci per la dona morta aquest dimarts al Raval víctima de violència masclista. L’acció s’ha fet aquest dimecres a les 12 h a la plaça de Sant Jaume, just davant de l’edifici del consistori. Un cop conegut el feminicidi, l’Ajuntament va activar el protocol de dol que, entre altres coses, implica denunciar públicament la violència masclista i conscienciar la ciutadania d’aquesta xacra.

La institució barcelonina “condemna fermament aquest assassinat, que vulnera els drets humans més essencials”. En un comunicat, el consistori apunta que la violència masclista és “l’expressió més greu i devastadora” del control i l’abús dels homes sobre les dones que “destrueix vides” i obstaculitza el desenvolupament dels drets de les dones.

L’Ajuntament ha volgut expressar el seu suport a les dones víctimes que es troben en aquesta situació i es compromet a treballar amb la resta d’administracions per erradicar-la.

Recursos per a víctimes de la violència masclista

Les dones i els seus fills i filles que pateixen violència masclista poden recórrer al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al número 16 del carrer de Marie Curie (93 291 59 10). Aquí poden rebre atenció i assessorament. En cas d’urgència, també es poden adreçar al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (900 703 030) o a l’Institut Català de les Dones (900 900 120) les 24 hores del dia.