Una treballadora del bar situat a l’estació de Sant Andreu Arenal ha salvat la vida gràcies a l’ús del desfibril·lador instal·lat en aquest punt. Segons ha explicat Renfe en un comunicat, també va ser clau l’actuació ràpida i efectiva del vigilant de seguretat de l’estació i la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

Els fets van passar el dimarts 28 de setembre, a dos quarts de nou del matí. En aquell moment, la treballadora, cambrera del bar, va patir un esvaïment a causa d’una parada cardíaca. Immediatament, segons Renfe, el vigilant de seguretat de l’estació la va atendre i, després de trucar als serveis d’emergència, li van practicar la maniobra de ressuscitació cardiopulmonar. Amb l’ajuda del desfibril·lador van aconseguir que la víctima recuperés el pols. Posteriorment, va ser traslladada a un centre hospitalari i ja es recupera a casa seva.

En el comunicat en què s’expliquen els fets, Renfe ha volgut agrair les actuacions del personal de seguretat per salvar la vida de la treballadora.

15 desfibril·ladors a la xarxa de Rodalies

Actualment hi ha 15 estacions de Rodalies de Catalunya que tenen desfibril·ladors que, en cas d’emergència, poden salvar la vida de les persones. En el cas del metro de Barcelona, l’objectiu és que totes les estacions de metro tinguin desfibril·ladors abans d’acabar l’any. Els primers aparells es van instal·lar a les estacions de metro el 2014. Ara, n’hi ha en 26 intercanviadors i enllaços de set línies de metro. De moment, l’L1, que creua tota la ciutat, és la que disposa de més estacions cardioprotegides.