L’Ajuntament ha denunciat a la fiscalia els crits contra els jueus de la concentració ultra de Montjuïc el 12 d’octubre. Durant la marxa alguns manifestants han fet proclames feixistes contra la immigració i la comunitat jueva. Uns fets que els Mossos d’Esquadra investiguen com a presumpte delicte d’odi i que ara també ha denunciat l’Oficina per la No Discriminació del consistori.

Han documentat tots els fets

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ja va dir que considerava inadmissibles les proclames i els gestos que es van fer durant l’acte feixista i va advertir que s’analitzaria “tota la manifestació”. Una vegada analitzada han pogut documentar tots els fets i ja els han traslladat a la Fiscalia de Delictes d’Odi. Demanen que s’identifiquin tots els autors dels missatges d’odi contra la comunitat jueva, els joves migrants i altres minories. I també l’enaltiment del nazisme i el feixisme.

Durant la concentració, que va congregar més de 200 persones, també es van sentir consignes a favor de Francisco Franco i Primo de Rivera, contra la immigració, l’independentisme i TV3.