Aviat es podrà veure la imatge en grans dimensions de Salvador Puig Antich a una paret de Vallcarca, entre els carrers de la Farigola i Cambrils, a l’espai conegut popularment com a plaça d’Uri Caballero. Serà obra del muralista Roc Blackblock, que s’ha volgut afegir d’aquesta manera als actes que s’han organitzat des de diversos col·lectius a Barcelona amb motiu del 50è aniversari de l’assassinat de Salvador Puig Antich, l’1, 2 i 3 de març.

Un homenatge a Puig Antich

No ha estat cap encàrrec. Blackblock ha explicat a betevé que fa aquest mural “com una persona més de les que participen en l’organització dels actes per reivindicar la figura de Puig Antich“. El mural vol ser un homenatge al militant anarquista que va ser el darrer en ser executat pel garrot vil el 2 de març del 1974. “Serà una imatge de Puig Antich, en la meva línia de treball habitual, de tipus documental”. Començarà a treballar en el mural dilluns, 26 de febrer, amb una setmana vista per acabar-lo.

L’artista acostuma a fer murals en què s’inspira en imatges històriques per a les seves creacions. La darrera intervenció artística que Blackblock va fer al mateix districte de Gràcia van ser dos murals de grans dimensions a la plaça del Poble Gitano. I abans, el 2020, un mural al barri de la Salut, homenatge a la Barcelona antifeixista, inspirat en una fotografia d’Antoni Campanyà d’una miliciana de la CNT del 1936.

La inauguració del mural, el 3 de març

La commemoració dels 50 anys de l’assassinat de Puig Antich preveu concerts, una xerrada i una exposició els dies 1 i 2 de març. Els actes centrals seran el diumenge, 3 de març, amb la lectura d’un manifest al cementiri de Montjuic i la inauguració del mural de Vallcarca, a les 17 h.