El Departament de Salut ha obert més cites per programar vacunacions contra la covid amb les 168.000 noves dosis d’AstraZeneca, que ha començat aquest divendres. Precisament, el govern espanyol ha començat aquest matí a repartir 1.056.500 de dosis del vaccí, en què s’inclouen les 168.000 que pertoquen a Catalunya.
D’aquesta manera, la població catalana d’entre 60 i 65 anys ara torna a rebre missatges per tal de programar-se una cita per vacunar-se: s’han fet enviaments d’SMS a les persones de més risc, però les que no ho són poden demanar hora al web de salut. Aquest divendres al matí, la conselleria ha informat que ja s’han confirmat 75.000 cites per als propers cinc dies: en queden 38.000 per donar (se’n guarden 50.000 per a segones dosis).
Pel que fa a Barcelona, l’Institut Català de la Salut ha confirmat que a partir de dissabte s’administraran vacunes almenys en aquests dos punts: la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la UB, al Raval, i les Casernes de Sant Andreu. A la ciutat, la vacuna d’AstraZeneca no s‘administra als CAP sinó als punts de vacunació habilitats només per a aquest vaccí. A més de la facultat de Geografia Història de la UB i del CAP Casernes també hi ha tres punts més habilitats. Són el CAP Sanllehy, i els casals per a gent gran Quatre Cantons al Poblenou i Joan Casanelles al Clot, que reobriran quan creixi el volum de dosis que arriben i es poden punxar. Salut també està estudiant obrir altres punts de vacunació extra, si cal, ja que cadascun d’aquests punts està preparat per administrar 2.000 dosis al dia.
Catalunya s’acosta al milió de primeres dosis posades de la vacuna contra la covid
Pel que fa a les vacunes administrades, Salut ja ha aplicat 986.514 primeres dosis de la vacuna contra la covid, segons l’últim balanç. El total de primeres dosis ha pujat en 55.149 les darreres 24 hores. Pel que fa a la segona dosi, l’han rebuda 442.487 persones, 7.843 més.
El 5,8% de la població té la pauta completa, el 6,9 % si es té en compte només la ciutadania de més de 16 anys. Per col·lectius, estan immunitzats el 65 % de la gent gran dependent; el 26,7 % dels que tenen més de 80 anys; el 76,3 % del personal d’atenció primària i hospitalària; el 75,7 % del personal de residències, i el 91,7 % de les persones institucionalitzades. En el cas dels treballadors essencials, el percentatge només és de l’1,9 %, i en la franja de 60 a 65 anys és d’un 0,3 %.