El Servei Català de Trànsit ha informat que en la segona operació sortida de Setmana Santa 353.610 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona. Això representa un 6,2% menys respecte a la Setmana Santa 2019 i un 19,3% menys respecte a fa dues setmanes.

L’AP-7 ha concentrat els principals problemes de circulació que hi ha hagut al llarg del matí d’aquest divendres, tant en direcció Girona com en direcció Tarragona. En canvi, dijous a la tarda hi va haver retencions puntuals i la sortida de vehicles de Barcelona es va fer de manera més esglaonada que no pas aquest divendres.

La Generalitat ha previst que enguany la pandèmia del coronavirus ha escurçat els viatges, i s’han substituït per sortides de, fins i tot, només un dia. En aquest context, s’ha desplegat un dispositiu de més de 1.400 agents dels Mossos d’Esquadra per les vies catalanes.

Interior ha reconegut que la primera fase de l’operació sortida, el cap de setmana del 27 i 28 de març, es va dur a terme per sota de les previsions. Entre divendres i dissabte van sortir 414.437 vehicles, xifra que suposa un 6 % menys del que s’havia calculat.

Tornada entre diumenge i dilluns

Pel que fa a la tornada, tindrà lloc des de les 12 h de diumenge i les 22 h de Dilluns de Pasqua. Trànsit estima que tornin a Barcelona entre un mínim de 514.800 vehicles i un màxim de 585.000.