La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que ja han iniciat converses amb entitats de farmacèutics per demanar-los que els tests d’antígens es facin a les farmàcies. Vergés ha assegurat que els professionals que treballen en aquests establiments són agents de salut que “ens ajudaran moltíssim en la gestió de la pandèmia” del coronavirus.

La consellera ha dit que el departament vol mantenir una relació “molt més potent” i que ja està dialogant amb la federació de farmàcies i amb els col·legis professionals.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona veu molt positiva la proposta. Guillem Bagaría, vocal d’oficines de farmàcia de l’entitat, considera que seria “perfectament factible” que els tests d’antígens poguessin fer-se a les farmàcies si s’estableix un protocol i un registre adequats. Bagaría explica que els professionals de les farmàcies “tenen el coneixement, la formació i la confiança de la població”.

Els farmacèutics: “Podem aportar molt més”

El representant del col·legi comenta que, més enllà dels tests, les farmàcies també podrien ajudar a descongestionar l’atenció primària assumint de manera sistematitzada controls mèdics com el de la tensió arterial o el de la glucèmia i el pes en malalts crònics. “Creiem que, com a professionals, podem aportar molt més”, defensa Bagaría, que assegura que des del col·legi tenen la mà estesa a l’Administració pública.