El Departament de Salut finalment sancionarà econòmicament -no se’n sap encara la quantitat- el congrés sobre teràpies alternatives Un Món sense Càncer, que es va celebrar a l’Hotel Barceló Sants el mes de gener. La mesura presa no és pel contingut de l’acte sinó per la comercialització de teràpies i productes que suposadament combaten la malaltia. Salut, a més, ha acordat crear una comissió d’experts amb l’objectiu d’avaluar la difusió d’actes similars i evitar que se n’arribin a celebrar d’altres en el futur, com va passar amb aquest.

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, davant la programació de l’esdeveniment, va demanar ajuda per que evitar la difusió de pràctiques que consideren que generen confusió i engany.

El Departament de Salut va decidir investigar el congrés i ha conclòs amb una decisió que, segons ha explicat, s’aplicarà en possibles casos similars ja que generen un ressò social que pot donar peu a confusions, especialment en temes tan delicats com és el tractament del càncer.