Després de 12 dies instal·lats a la plaça de Catalunya el col·lectiu Despertem República ha decidit aquest diumenge allargar la seva estada. El  seu portaveu,  Marc Bonet, assegura que necessiten més suport per poder portar a terme accions més contundents. L’objectiu final és aconseguir que es restitueixi el que consideren el govern legítim i, per tant, s’investeixi Carles Puigdemont com a president. “El mandat popular consisteix que el poble mana i el govern obeeix”, explica Bonet.

Tot i que el col·lectiu acampat tenia previst fer una assemblea aquest diumenge, finalment s’ha llegit un manifest en el marc d’un ambient festiu. Una vintena de persones van instal·lar-s’hi el dia en què el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el ple d’investidura. 

Els unionistes aixequen l’acampada

Un grup d’unionistes, sota el nom Democracia y Unidad Española, es van instal·lar aquest dissabte a l’altra banda de la plaça. Jaime Vizern, el seu portaveu, ha explicat aquest diumenge al matí que tenien la intenció de buscar suport per fer torns i quedar-s’hi més dies, però finalment han decidit marxar i tornar divendres vinent per passar-hi el cap de setmana. Asseguren que els carrers són de tots i que “tenim punts en comú amb els defensors de Tabarnia”, però ha afegit que no estan d’acord amb la implementació de la proposta.