“La Trini creix… en salut” és el nom triat per a l’Escola de Salut per a gent gran de la Trinitat Nova. Durant dotze sessions es tractaran temes com la memòria, l’envelliment actiu, la pobresa energètica, la seguretat i les rutes saludables. Totes les sessions tindran amb el suport i col·laboració dels serveis i recursos de la zona, com ara el CAP Xafarines, els Mossos d’Esquadra i el Punt d’Assessorament Energètic de Nou Barris.

Àngels García, participant de l’Escola de Salut: “Ho trobo fantàstic. Activem la joventut que encara portem. Podem desenvolupar tots els sentiments que tenim, la solitud que hi ha, asseure’ns tots i compartir-ho”.

Una acció per combatre l’aïllament de la gent gran

Precisament un dels objectius de l’escola és fomentar la relació social entre els veïns. De fet, un estudi del Pla de Barris va diagnosticar que bona part de la població de la Trinitat Nova viu sola, és femenina i està envellida. A més, l’estudi apunta que la solitud és una de les preocupacions principals dels veïns. “Un dels objectius és socialitzar, fer xarxa, que això a la vegada està relacionat amb un millor estat de salut. Si les persones estan vinculades amb els veïns i amb les activitats que es fan, se senten més implicats.  I a banda també tractem temes relacionats amb la salut d’una manera molt àmplia: social, física i de benestar emocional”, assegura Anna Pérez, de l’Agència de Salut de Barcelona.

L’Escola de la Trinitat Nova s’estrena aquest curs juntament amb una altra, la de can Peguera i el Turó de la Peira, que es realitza al CAP Turó. Totes dues segueixen els passos del projecte pioner, la del CAP de la Guineueta.