El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius per a l’1-O, ha citat com a investigats l’excap del gabinet de la conselleria de Governació Jordi Cabrafiga; el director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI), Valentín Arroyo; el director de l’àrea TIC de la Generalitat, Lluís Domingo, i dos treballadors del CTTI, José María Reig i Antonio Jesús VargasHan assegurat davant el jutge que quan es van adonar que la seva feina relacionada amb l’1-O era il·legal, van cessar en l’activitat.

Juan Antonio Ramírez Sunyer ha anunciat aquest diumenge a la tarda als investigats per l’1-O que la causa també està oberta per rebel·lió, cosa que contradiu l’Audiència Nacional. La causa estava oberta pels delictes de sedició, malversació, prevaricació, desobediència i revelació de secrets. El magistrat no ha aclarit, però, quin delicte imputa a cadascun dels investigats.

Han estat preguntats per la relació amb que tenien amb el web del referèndum

A les quatre de la tarda ha començat a declarar Jordi Cabrafiga —va ser cap de gabinet del Departament de Governació amb la consellera Meritxell Borràs—. Cabrafiga ha contestat les preguntes del seu advocat i del fiscal. També ha respost les qüestions de totes les parts el director de l’àrea TIC del govern català, Lluís Domingo, que ha estat el segon investigat a declarar.

En canvi, el director del CTTI, Valentín Arroyo, i els dos empleats del CTTI, Antonio Jesús Vargas i José María Reig, han contestat totes les parts exceptuant l’acusació particular. Els cinc investigats declaren després dels informes enviats per la Guàrdia Civil al jutge a partir de les escoltes telefòniques a Josep Maria Jové, número dos d’Oriol Junqueras. Segons els informes, Cabrafiga, juntament amb la resta de professionals del CTTI, van ser responsables de l’activació del web www.referendum.cat.

Més declaracions els propers dies 

Les declaracions es fan diumenge perquè, com a conseqüència del nombre d’imputats en la causa, els advocats tenien problemes d’agenda i el jutge, aprofitant que aquest diumenge està de guàrdia, els ha citat. Els propers dies passaran pel jutjat altres investigats com Santiago Vidal i Carles Viver Pi-Sunyer.