Els membres de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí es manifestaran aquest dissabte per reclamar un espai alternatiu al que ocupen al costat de la parròquia de la Sagrada Família. Fa anys que l’associació utilitza aquest local, que ara s’ha d’enderrocar. Serà aquest estiu, però el cau encara no té un espai on anar. L’Ajuntament els ha ofert la futura Fàbrica del Sucre, un equipament que trigarà anys a arribar. Per això, els escoltes demanen una solució transitòria.

Més de 60 anys a la Sagrada Família

Actualment, l’AE Antoni Gaudí acull 75 infants i 30 monitors. Fa més de 60 anys que són al barri, però aviat hauran de marxar. “Ens van comunicar que ens feien fora sense donar-nos cap mena de solució” es queixa Àlex Masó, membre del cau. Asseguren que la Sagrada Família no vol negociar i l’acusen de falta d’empatia per fer-los fora sabent que no tenen un altre espai on anar. “Volem una solució per aquest temps fins que la Fàbrica del Sucre estigui construïda” diu Masó i demana que “el temple ens doni una solució.” En un comunicat, argumenten que al cau eduquen en valors com la companyonia i el respecte i que “l’Església que no es cansa mai de parlar d’aquests valors” no els hauria de fer fora.

El temple addueix “raons constructives”

De la seva banda, el temple ha emès un comunicat en què afirma que sempre han donat suport al cau. I que els membres de l’agrupament escolta “sabien que arribaria una data en què haurien de buscar un nou espai per a les activitats.” Neguen que els motius per fer fora l’associació siguin econòmics i asseguren que són “raons constructives i de seguretat.” Expliquen, a més, que els espais que actualment ocupa el cau van ser les dependències on va viure Antoni Gaudí i que està previst construir-hi un espai de memòria a l’arquitecte.

L’Ajuntament negociarà amb el Patronat

L’Ajuntament, que els ha assegurat un espai definitiu d’aquí a uns anys a la Fàbrica del Sucre, fa costat als membres de l’Agrupament Escolta i afirma que negociarà amb el Patronat del temple perquè es puguin quedar a l’espai actual o en un altre d’alternatiu.

Tot i que a través del moviment escolta, l’entitat ha aconseguit una reunió amb el Patronat dimarts vinent, mantenen la manifestació convocada per dissabte. Serà a les 10 h del matí a la plaça Gaudí.