La 13a edició de la Mostra de Recerca Jove ha adoptat un format més telemàtic per adaptar-se a les condicions sanitàries per la pandèmia de la covid-19. L’acte de cloenda s’ha celebrat en una doble jornada aquest dimarts i dimecres a la seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV). El públic ha pogut seguir l’esdeveniment per streaming a través del canal de Youtube del Consorci d’Educació de Barcelona. L’acte ha comptat amb taules rodones, conferències i col·loquis on els alumnes han presentat els seus treballs.
A la Mostra de Recerca Jove han arribat un centenar de propostes de recerca d’estudiants de 1r de batxillerat. Les restriccions per la pandèmia del coronavirus també han obligat als alumnes a desenvolupar bona part de la feina sols a casa, amb el suport telemàtic dels tutors i les tutores. Susanna Navarro, referent de la Mostra de Recerca Jove, explica que molt alumnes “van haver de fer la part teòrica a casa i la pràctica quan ja van poder sortir“. Tot i així, destaca l’alta qualitat de les propostes.
Els treballs s’han agrupat en diferents àrees: humanística, tecnològica, científica, artística i social. La pandèmia també ha marcat les temàtiques escollides pels alumnes. És el cas de la proposta de Joel Delgado, alumne de l’Escola del Treball de Barcelona. El seu treball es basa en “un sistema capaç de controlar l’obertura d’una porta a través del reconeixement facial”. D’aquesta manera “es pretén evitar el contacte amb superfícies com els poms o les claus”.
El vestuari de Madama Butterfly dissenyat des de casa
Elisabet Campos és alumna de l’Escola d’Art La Industrial. L’objectiu del seu treball ha estat dissenyar el vestuari de Madama Butterfly, el personatge principal de l’òpera de Giacomo Puccini. Campos destaca que “ha estat més difícil per la semipresencialitat de les classes“, però també assenyala que ha tingut més temps perquè s’ha quedat a casa.