(ACN/Redacció) 330.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h d’aquest divendres i fins a les 13 h d’aquest dissabte aprofitant l’inici del primer cap de setmana de mobilitat sense restriccions arreu de Catalunya, des que es va tornar a decretar el confinament comarcal després de Setmana Santa. Segons el Servei Català de Trànsit, la xifra representa un 25,6 % menys de volum de trànsit que l’1 de maig equivalent d’abans de la pandèmia.

Trànsit calcula que al llarg de tot el cap de setmana sortiran de l’àrea metropolitana fins a 415.000 vehicles, de manera que els d’aquest dissabte suposen al voltant d’un 79’5 % del volum previst. La previsió meteorològica inestable, apunten, pot ser un dels factors que hagi fet que les xifres no siguin més elevades.

La previsió de Trànsit compara les xifres amb les del 2010 per la coincidència del festiu de l’1 de maig en dissabte i també la reducció del 10 % de la mobilitat envers la situació prèvia a la pandèmia que ja es va registrar per Setmana Santa.