vacuna oxford astrazeneca

La Comissió de Salut Pública ha decidit endarrir la decisió sobre l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca als menors de 60 anys, almenys un mes. La Comissió de Salut Pública ha acordat, però, ampliar l’administració de la segona dosi de les 12 a les 16 setmanes. Així doncs, els vacunats amb una primera dosi se’ls podrà punxar més tard la segona dosi. Segons el ministeri, aquesta ampliació permetrà tenir més informació “per poder prendre una decisió que garanteixi la seguretat de la vacunació tenint en compte el millor coneixement possible”.

Les autoritats sanitàries espanyoles asseguren que amb aquesta decisió es podran revisar les dades de farmacovigilància que es vagin publicant sobre l’ús de la segona dosi d’AstraZeneca en aquest grup d’edat i l’evidència sobre l’ús d’una vacuna diferent per aquells que se’ls hagi punxat ja la primera dosi d’AstraZeneca. De fet, ja s’està fent un estudi en aquest sentit en què participen l’Hospital Clínic i Vall d’Hebron.

Segons el Ministeri, Espanya segueix el principi de precaució igual que ho fa Irlanda i “s’espera a tenir més informació dels estudis que hi ha en marxa i l’experiència d’altres països”. A la vegada, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) és partidària d’administrar una segona dosi d’AstraZeneca i no combinar vacunes.