Llavors, sistemes de rec, il·luminació. La tecnologia més capdavantera per al cultiu de cànnabis que atreu visitants locals però també molts d'altres països del món. DANIEL LANGREN, activista de la comunitat cannàbica d'Argentina "Hay un proceso de profesionalización que en España es evidente en los cultivadores. Se cultiva buena ganja, se produce buena ganja y hay tecnología, hay bancos de semillas y eso empieza recientemente y es un proceso muy lento en latinoamérica". BIANCA PENA "La millor fira per mi és aquesta. No en tinc cap dubte d'això. He viatjat a altres fires, a l'estranger fins i tot i bé, no n'hi ha cap com aquesta per mi". Una activitat viva que només a Barcelona ciutat aplega centenars d'associacions cannàbiques. Segons la Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya, la llei no s'està adaptant com hauria de fer-ho. Es queixen que encara es persegueixi el cultiu. GABRIELA SIERRA, portaveu de FEDCAC "Aquí a Espanya per una banda sembla que avancem molt perquè la societat ho veu molt normalitzat, forma part de la nostra cultura però, no obstant, la llei no acompanya a les necessitats de la societat." Spannabis s'ha consolidat com la fira de referència del sector a escala mundial. Enguany ha apostat per ampliar la superfície d'expositors amb 17.000 metres quadrats i espera superar la xifra de visitants de l'any passat i arribar als 40.000. RAUL DEL PINO, organització de Spannabis "És una indústria que está en un borde legal un poco difuso, pero vemos que la gente emprende, le echa valor, saca negocios adelante." A les vuit del vespre tancarà portes una mostra en què durant tres dies ha tornat a posar sobre la taula les controvèrsies de la producció i el consum d'aquesta planta.

Visitants d’arreu també experts en la matèria han viatjat aquests dies a Catalunya per exposar i materialitzar tots els avenços i els esforços portats a terme durant els darrers anys pel que fa al cànem. Mig miler d’empreses exposen durant tres dies les últimes novetats del sector.

Sobre la taula, el debat de sempre: la regulació de la marihuana des d’una perspectiva local però també internacional. Segons la Federació d’Associacions Cannàbiques reguladores de Catalunya, “socialment la producció i el consum estan molt acceptats, però la llei no acompanya a les necessitats de la societat”.

En aquesta edició, la novetat han estat les World Cannabis Conferences que s’han celebrat divendres i dissabte. Unes xerrades específiques que s’han dividit per blocs temàtics, però tots amb un mateix objectiu de rerefons: aprofundir en les diferents dimensions del cànem i la seva evolució.