Els més nostàlgics podran passejar pels carrers de la Barcelona de fa mig segle en un dels espais del daló Auto Retro al Palau 2 del recinte firal de Montjuïc. S’hi han recreat botigues i àrees d’oci i no hi poden faltar els vehicles de l’època. Fins i tot, s’hi poden veure les marquesines des d’on dirigien el trànsit els guàrdies urbans i una motocicleta Sanglas, sobre la qual els agents oferien un espectacle d’acrobàcies. Una de les cantonades d’aquesta postal serà l’escenari cada dia d’una actuació musical.

Un altre dels atractius de la mostra serà una exposició de vehicles BMW, en què es i podrà veure un model de 1938 i tres unitats de les dècades dels 50 i 60 molt poc vistes a casa nostra, entre d’altres. L’Auto Retro serà també el punt final a la celebració del 30è aniversari del Seat Ibiza, un dels models amb més èxit de la marca automobilística. A la mostra, conviuran el cotxe amb el bastidor número 1 de 1984 i un dels models de l’edició especial amb motiu de l’aniversari.

Una de les cites obligades per als amants dels vehicles clàssics és el mercadet, on es poden trobar peces originals, recanvis, complements o miniatures, per exemple.

En total, la 31a edició del saló reuneix en 30.000 metres quadrats més de 300 expositors arribats de nou països diferents, com Alemanya, els Estats Units, Suïssa o Bèlgica. Els organitzadors preveuen mantenir les xifres de l’any passat i arribar als 60.000 visitants entre aquest dijous i el pròxim 8 de desembre.