SANTI SERRA, Associació de veïns de Sant Andreu de Palomar "La privatització de l'espai públic ha d'estar molt ben justificada i presentada com a millor alternativa. No es pot basar tan sols en motius econòmics i afavorir només a uns pocs."

La FAVB i sis associacions veïnals de l’entorn del triangle ferroviari (Sant Andreu de Palomar, Bon Pastor, la Sagrera, Verneda Alta, Sant Andreu Nord-Tramuntana i la Maquinista), s’han aplegat aquest dijous per fer pública una denúncia conjunta en contra del projecte Kids Sagrera. Les entitats demanen que en lloc d’un parc temàtic s’hi instal·li una zona verda amb instal·lacions esportives a l’aire lliure.

Les entitats s’han queixat que l’Ajuntament no els va informar del projecte d’oci infantil Kids Sagrera i reclamen que se’ls tingui en compte en un procés participatiu. Des de l’Associació de Veïns de Sant Andreu, Santi Serra ha demanat a Xavier Trias que el govern parli amb els veïns abans de tirar endavant nous projectes, “cal una planificació pensada dirigida i controlada per experts i ciutadans que eviti qualsevol projecte especulatiu i que superi el marc dels quatre anys que té una legislatura”, ha afirmat.

Els veïns també han denunciat falta de transparència entorn d’aquest projecte urbanístic. En aquest sentit, el vocal d’Urbanisme de la FAVB, Camilo Ramos, ha dit que el projecte no s’havia tractat en cap moment a la comissió de seguiment que els veïns tenen amb l’Ajuntament. “Vam preguntar sobre quin projecte estava previst al triangle ferroviari i ens van dir que estava molt poc definit”, afirma Ramos, i després hem sabut que “s’està parlant des de fa més d’un any a l’Ajuntament sense que mai se’ns hagi explicat res”, una manera de funcionar que, segons els veïns, posa en dubte les pròpies comissions de seguiment.

Un projecte aturat

Tot i que el govern tenia previst treure a licitació el projecte per construir Kids Sagrera aquest novembre, finalment es va fer aturar per falta de suports dels grups municipals. L’objectiu era construir el complex d’oci en uns terrenys municipals d’uns 20.000 m2 situats al triangle ferroviari de Sant Andreu, al carrer de Josep Soldevila, amb un aforament de 2.000 persones. El PSC, partidari inicialment d’abstenir-se, va demanar més temps per estudiar el projecte. El PP també era favorable a l’abstenció per facilitar que tirés endavant el complex. Per la seva banda, Esquerra va demanar un procés participatiu previ i ICV-EUiA es va mostrar contrari al projecte des de l’inici.