XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Una cosa que semblava impossible de fer doncs és possible, la inaugurem i jo crec que tindrà un gran futur perquè és una necessitat i jo crec que és un bon exemple per entendre que la gent amb discapacitat ha de tenir aquesta capacitat de poder actuar i de tenir garantit el futur."

Es tracta d’un edifici de sis plantes distribuïdes en tres unitats que funcionen com a espais de convivència independents. L’equipament té estances comunes, com ara sala d’estar, aula d’activitats, menjador, així com habitacions dobles i individuals. Està pensat perquè, quan funcioni a ple rendiment, pugui arribar a acollir 60 persones, tot i que actualment n’hi estan vivint 16. A més, està previst que a finals de 2015 incorpori 12 places més dedicades a l’atenció diürna.

La residència també incorpora el servei de “respir residencial”, que ofereix estades puntuals de pocs dies amb l’objectiu que les famílies puguin donar resposta a necessitats o urgències familiars. A més, per tal d’aconseguir un entorn pròxim i familiar, incorpora serveis punters com ara una estança de relaxació ambientada amb llums i música per tal de donar sortida a moments d’estrès i tensió que puguin tenir els residents.

L’edifici, que ha costat més de tres milions d’euros, ha estat construït gràcies a un acord entre el Departament de Benestar Social i Família, que ha aportat dos milions d’euros,  i l’Obra social La Caixa, que ha pagat 1,2 milions d’euros. Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona ha cedit els terrenys a la via Augusta de Sarrià per edificar l’immoble. La residència estarà gestionada per la Fundació Estimia, una entitat sense ànim de lucre dedicada al servei de les persones amb discapacitat i les seves famílies.