Sala Razzmatazz

(ACN) Enuig, sorpresa i decepció a les sales de concerts després de l’anunci del govern de la Generalitat de retornar a restriccions, que impliquen tancar l’oci nocturn i limitar l’aforament al 70 % a la cultura, entre d’altres. El sector reconeix que esperava mesures de tancament general, però no pas les anunciades per l’executiu, perquè només afecten “una part petita de la població” que, a més, és majoritàriament jove i menys vulnerable davant del virus. Per això, avisen que la població jove “buscarà la forma clandestina i sense control” per divertir-se de nit.

El president de l’ASACC i gerent de Razzmatzz, Lluís Torrents, ha admès que estan “emprenyats i decebuts” davant la intenció de tornar a tancar l’oci nocturn (paraigua dins del qual durant bona part de la pandèmia han quedat incloses les sales de concerts).

Esperàvem mesures, si la situació era complicada, per fer baixar el ritme general de vida, com s’ha fet a Portugal o als Països Baixos. La mesura afecta la línia de flotació de la cultura, la música, i també un públic com el jove, que ja prou problemes té.
Lluís Torrents, president de l’ASACC i gerent de Razzmatzz

“No serà la solució”

Torrent ha dit que estan convençuts que la mesura no serà la solució per reduir l’expansió de contagis, “perquè això només afectarà un 10 % de la població, l’activitat continuarà, la gent anirà a treballar, agafaran el metro, aniran a sopar, etc… “Els índexs no baixaran i podem tornar a estar mesos i mesos amb les sales tancades”.

El rebuig del conjunt del sector de l’oci nocturn al tancament és total i han convocat una roda de premsa conjunta aquest dimarts a les 13 h a la sala Luz de Gas en què anunciaran accions. A la convocatòria s’hi han sumat les diferents patronals el Gremi de discoteques de Barcelona, ASSAC, FECALON y FECASARM..

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de divendres i duraran, en principi, 15 dies.