David Bondia, escollit nou síndic de greuges Barcelona l’octubre de l’any passat, té per objectiu visitar els 73 barris de la ciutat almenys dues vegades mentre estigui al capdavant de la institució. Una iniciativa que va començar a principis d’any al barri de Sant Martí de Provençals, seguit del Baix Guinardó i el Raval. Ara ha estat el torn dels barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi, que han rebut el síndic amb els braços oberts, perquè segons expliquen, se senten abandonats per l’administració.

Bondia vol ser la sindicatura de tots els barris

“La sindicatura de greuges de Barcelona, jo sempre he dit que és una ubicació, ronda de Sant Pau, 45, però també ha de ser un territori”, explica David Bondia, que ha agafat el relleu a Maria Assumpció Vilà, que va estar 11 anys al càrrec. El síndic afegeix que vol ser la sindicatura de Barcelona, però també de barris concrets per “veure quina és la situació de la població i poder-la millorar“.

La visita del síndic dona esperança als veïns

Les associacions de veïns dels barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi no han volgut faltar a la reunió amb el síndic de greuges de Barcelona per poder mostrar-li l’estat del seu barri. “Tenim una mica d’esperança”, diu Jesús Escardó, de l’Associació de Veïns el Sanatori, a Can Rectoret, a les Planes, que espera que això serveixi per fer pressió de cara a l’Ajuntament.

Des de Mas Sauró, Joan Baucells afegeix que “fa molts anys que reivindiquem més inversions per als barris de muntanya i confiem que el síndic doni una visió objectiva i neutral, que serveixi per donar impuls a aquestes reivindicacions i que la muntanya entri a l’agenda política de la ciutat”.

Estat de les escales de la Gatosa, al barri de Mas Guimbau

Després d’escoltar les peticions dels veïns de la muntanya, el síndic obrirà una actuació d’ofici integral que inclourà totes les mancances detectades durant la visita. Ho traslladarà a l’Ajuntament i farà diverses propostes per millorar-ne la situació, ja que, segons la institució, aquests barris necessiten una actuació global i no pedaços.