Cada vegada que hi ha pluges abundants, molts veïns de Mas Guimbau tremolen. La manca de canalització de les aigües pluvials en aquest veïnat fa que cada vegada que plou s’inundin una vintena de cases. Una situació que també es produeix als altres barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi com Mas Sauró o Can Rectoret, on va haver-hi una gran esllavissada el mes d’abril que encara no s’ha reparat.

Reclamen “amb urgència” la canalització de les aigües pluvials

Des de l’Associació de Veïns de Mas Guimbau – Can Castellví expliquen que fa 10 anys que demanen a l’Ajuntament una solució, que faci una obra global o parcial per canalitzar les aigües pluvials fins a la riera de Sant Cugat. “Reclamem ja i amb urgència una canalització com Déu mana en aquest barri”, exigeix Neus Regada de l’entitat.

Els veïns expliquen que quan plou l’aigua baixa pel seu torrent natural i s’emporta per davant murs de contenció, cases i asfalt. A la falta de canalització s’hi suma el fet que, en alguns casos, no es van tenir en compte els torrents d’aigua a l’hora de construir les cases, al costat del parc natural de Collserola.

“Cada vegada que plou estic intranquil·la”

A la Carolina Gil, veïna de Mas Guimbau, quan plou fort se li inunda una part del jardí i una habitació de la casa, que des dels aiguats de l’abril la té inutilitzada: “Cada vegada que plou estic pendent i intranquil·la, això no pot ser”. Fins i tot ha construït una canalització al jardí per intentar-ho solucionar, però no ha funcionat.

Falta de manteniment

Aquest, però, no és l’únic problema del veïnat de Mas Guimbau. Els veïns es queixen de la manca de manteniment, sobretot del mal estat dels carrers, que estan esquerdats o mal asfaltats. Una queixa generalitzada al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

El veïnat denuncia que les escales de la Gatosa, que fan de drecera des del barri per arribar als ferrocarrils, estan totalment deteriorades: cauen els graons i hi ha petites esllavissades de la terra del bosc. La Beatriz Giraldo que hi passa diàriament fa 13 anys diu que mai no s’hi ha fet manteniment. “No té cap explicació que en tot aquest temps no hi hagin invertit res, hi ha trossos de graons que es trenquen a mesura que estàs pujant”.