Els veïns de Mas Sauró, barri de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi, demanen que s’arreglin urgentment les voreres del camí del Pantà, tocant a la plaça del Minagrot. Asseguren que estan en tan mal estat que afecta directament la seguretat dels veïns. Les arrels dels arbres del carrer fa temps que han trencat el formigó de la vorera i l’han convertida en una gimcana en què els vianants han d’anar superant obstacles per no caure. En alguns casos el desnivell puja gairebé un pam.

Una demanda reiterada

Els veïns de Mas Sauró en feien broma fa unes setmanes a les xarxes socials: “Aflorament de la placa tectònica al camí del Pantà del barri de Mas Sauró”, deia el tuit de @LluitaMasSauro, que afegia “per donar als veïns la possibilitat d’apropar-nos a la geologia”.

Els veïns ja no saben com més reclamar que els arreglin les voreres del camí del Pantà i altres de la zona. Fa molts anys que demanen més inversió per tenir un barri digne, però lamenten que no els fan cas. “Els barris de muntanya ens sentim discriminats respecte a la resta de la ciutat, perquè segurament al passeig de Gràcia o a Major de Sarrià seria intolerable tenir carrers com aquests, on el terra s’obre amb les arrels dels arbres fins a un pam, amb el perill que suposa això per als veïns”, explica Joan Baucells, de l’Associació de Veïns de Santa Maria de Vallvidrera – Mas Sauró.

Arreglar les voreres, part d’un projecte més global

Des de l’entitat veïnal expliquen que arreglar aquestes voreres sempre ha anat condicionat a fer una actuació més global que reurbanitzaria la plaça del Minagrot. Una reforma que hauria d’arreglar també els problemes de mobilitat que hi ha al barri, però ara els veïns diuen que reparar les voreres és urgent i demanen “fer com a mínim aquest pedaç i resoldre els problemes que afecten més a la seguretat perquè quan surten de casa s’entrebanquen, a la gent gran els costa caminar per aquí”. Fonts del consistori asseguren que s’està redactant el projecte de remodelació de les voreres i que s’arreglaran en aquest mandat. Tot i això, el projecte més global de la reforma de la plaça haurà d’esperar.