(ACN/Redacció) L’exagent de la Guàrdia Urbana Rosa Peral, condemnada a 25 anys de presó per assassinar amb traïdoria la seva parella en el conegut com a crim de la Guàrdia Urbana, ha declarat aquest dimecres davant d’un jutjat de Tarragona acusada ara d’ocultació de béns perquè va transferir al seu pare la propietat de la casa i del cotxe sis dies abans que es conegués la sentència. El pare de la condemnada també ha declarat al jutjat acusat del mateix delicte.

Rosa Peral ha justificat davant la jutgessa el canvi de nom perquè ha dit que no podia pagar la hipoteca. A banda, ha reconegut que va fer-ho abans que la sentència del crim fos ferma.

Una indemnització de 885.000 euros

La família de la víctima va denunciar-ho perquè sospitava que Peral va fer aquesta maniobra financera per evitar fer front a la indemnització de 885.000 euros que, juntament amb Albert López, l’altre acusat del crim, havia de pagar a la família de la víctima, segons estipulava la mateixa sentència que la va condemnar a presó. En cas de no disposar dels diners suficients, els béns de la condemnada quedarien embargats però amb la transacció Peral es va declarar insolvent i va evitar la indemnització.

Amb la demanda per alçament de béns, la família de l’agent assassinat aspira a obtenir uns 50.000 euros, que és aproximadament la meitat del valor de la part de l’immoble que tenia Peral. L’altra meitat de la seva part està hipotecada.

Peral va cobrar el sou de funcionària mentre es trobava a la presó

Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona consultades per l’ACN, quan un funcionari és investigat, detingut o empresonat preventivament se’l pot suspendre cautelarment de sou i feina durant un temps. Però les mesures cautelars no són indefinides i aleshores passa a cobrar el sou base de funcionari, sense complements de destinació, escala ni antiguitat, entre altres. No obstant això, quan la sentència és ferma i inclou la inhabilitació, és expulsat del funcionariat i deixa de percebre qualsevol salari públic.

En el cas de Rosa Peral també va cobrar el sou bàsic fins que el Suprem va ratificar la sentència.

Pena de presó

Si els fets que es jutgen finalment es consideren provats i es dictamina que els dos acusats són culpables, la condemna podria ser de fins a quatre anys de presó.