L’Hospital de Sant Pau ha engegat un programa pilot amb l’Ajuntament de Barcelona per oferir descomptes del 30 % en el menú de la cafeteria pública per a familiars o persones que estan al càrrec d’ingressats al centre. Es tracta d’una nova prestació de la Targeta Cuidadora, que ofereix serveis i recursos gratuïts per a les persones que cuiden algú a la ciutat, ja siguin familiars o professionals. L’Ajuntament informarà les persones cuidadores d’aquesta nova ajuda que ofereix el servei.

Tenir cura dels cuidadors

“L’objectiu principal se centra a tenir cura dels cuidadors i cuidadores, figures cabdals en l’atenció a les persones fràgils, i ens sumem a la iniciativa impulsada per part de l’Ajuntament de Barcelona”, explica el doctor Adrià Comella, director de l’Hospital de Sant Pau. Diu també que la “nova iniciativa se suma a altres accions que hem engegat fa poc, com els tallers formatius per a cuidadors en l’atenció de persones fràgils”.

La regidora de Salut, Marta Villanueva, assegura que és “un recurs completament gratuït, adreçat a totes aquelles persones que tenen cura de persones malaltes, dependents, amb discapacitat o persones grans. També es dirigeix a professionals de la cura”. Des que es va implementar, fa poc més d’un any, l’Ajuntament de Barcelona ha emès gairebé 6.000 Targetes Cuidadores.

Com beneficiar-se de la prestació?

Els usuaris de la targeta han d’adreçar-se al taulell de la sala d’hospitalització on estigui ingressat el familiar o la persona cuidada i presentar la Targeta Cuidadora. Allà s’hauran de lliurar els tiquets diaris de descompte corresponents a l’esmorzar, dinar o sopar.