Un taxista va ser atracat la matinada del 18 de gener, poc abans de les quatre, al carrer de Julià, al barri de la Satalia del Poble-sec. És el que denuncia el portaveu del sindicat Élite Taxi, Tito Álvarez, amb un vídeo que ha difós.

Les imatges enregistrades per la càmera d’un taxi enfoquen el carrer quan el vehicle tomba pel carrer de Margarit. Al final del de Julià el fan aturar, i se senten aleshores els crits del taxista i dels atracadors, que li demanen silenci. Seguidament es veu com del cotxe en surten diversos individus que fugen corrent. Segons Álvarez, “un va agafar el taxista pel coll i l’ofegava, un segon li donava cops, un tercer va robar-li, i l’últim era fora vigilant”. Arran d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i de moment no hi ha detinguts.

Reclamació dels taxistes

“Estem farts de demanar que puguem instal·lar càmeres que enfoquin l’interior del vehicle però per una decisió estrictament política de l’Institut Metropolità del Taxi no ens deixen”, assegura Tito Álvarez, que defensa que la legislació espanyola sí que ho permet. De fet, els taxistes ja havien organitzat protestes precisament defensant aquesta reivindicació i tot i que alguns polítics, com el regidor de Seguretat Albert Batlle, ho veia amb bons ulls, finalment la Comissió de Seguretat del Taxi de Catalunya ho va descartar. Álvarez, però, assegura que molts taxistes han instal·lat igualment les càmeres perquè prioritzen la seva seguretat.