incendis barcelona prevencio 2019

La primera onada de calor de l’estiu del 2019 ha arribat i el risc d’incendis a Catalunya és elevat. La Generalitat ha alertat a la població del grau de risc d’incendis a Catalunya durant aquests dies de molta calor. Per això, ha activat diversos nivells del Pla alfa, per prevenir els incendis forestals. De fet, el Departament d’Agricultura fa públic cada dia un mapa del perill d’incendis.

Aquest és el darrer mapa de risc d’incendis a Catalunya per a aquest dijous, 27 de juny, del 2019.

Aquest mapa de risc d’incendis es pot consultar diàriament, actualitzat, en aquesta pàgina web.

Com es mesura el grau de risc d’incendis?

La Direcció General de Forests del Departament d’Agricultura mesura, per exemple, la humitat dels combustibles, els índex meteorològics, la informació històrica d’incendis i situacions dels últims anys, entre altres. El Pla alfa té diversos nivells. La majoria de comarques de Catalunya es troben alertades amb el nivell 2 i aquest dijous 15 comarques ja tenen activat el nivell 3 del Pla alfa.

Aquest nivell 3, el més elevat, fa que els equips augmentin el control de columnes de fum en terrenys forestals, control de circulació dels vehicles a les zones forestals, establir punts de guaita estratègics i controlar els abocadors. Sobretot, es restringeix l’accés als massissos forestals.