La Guàrdia Urbana de Barcelona té, des d’aquest dijous, 139 agents nous, corresponents a la 91a promoció del cos. L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit l’acte de benvinguda als policies al Saló de Cent de l’Ajuntament. Entre les incorporacions hi ha 30 dones, una de les quals, Barbara Coffi, és la primera dona negra que entra a la Guàrdia Urbana.

“Em sento una més del grup”, ha explicat Coffi, que ha assegurat que “és un orgull representar el meu col·lectiu”. L’agent va néixer a Barcelona i els seus pares, de Guinea Equatorial, fa 50 anys que viuen a la ciutat. Coffi celebra que a la Guàrdia Urbana es vegi “la realitat de la ciutat, que és molt diversa i molt variada”.

dones Guàrdia Urbana

Un 10 % de dones a la plantilla

Ada Colau ha celebrat que les dones representin el 22 % de la nova promoció, tenint en compte que a la Guàrdia Urbana són només el 10 % de la plantilla. “La presència de dones és molt lluny de la representació que tenen a la societat”, ha valorat l’alcaldessa, que ha afirmat que “la seguretat és assumpte de dones”. Colau ha dit que cal que la Urbana s’assembli a la societat que ha de representar.

“La ciutat us espera”, ha etzibat l’alcaldessa als agents, a qui ha instat a treballar amb “rigor, professionalitat, humanitat i empatia”. Colau ha recordat que entren a la Guàrdia Urbana en un moment “d’especial complexitat”, a l’estiu, per l’ús intensiu que es fa de l’espai públic. Els nous agents es destinaran al patrullatge de carrer. La mitjana d’edat de la promoció és de 31,9 anys.

Albert Batlle, des de la barrera

L’acte al Saló de Cent ha estat presidit també pel comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez. En espera que es tanqui un acord de govern amb el PSC i que, com va anunciar Colau en una entrevista recent, es nomeni un regidor de Seguretat, un dels noms que sona per ocupar la cartera, Albert Batlle, ha seguit l’acte des de segona fila.

El primer acte al Saló de Cent després de la investidura ha servit perquè es retrobin en públic Manuel Valls (BCN Canvi) i el portaveu de Cs, Paco Sierra, després de la ruptura de la coalició electoral.